Diensten

Diensten

Ontwerp

- Ontwerp tot realisatie -

Om een tuin of groenproject professioneel aan te kunnen leggen is er een goed doordacht ontwerp nodig, aangepast aan jouw wensen en eisen. De eerste afspraak (vrijblijvend) voor een ontwerp is met onze tuinontwerper, Martien Borrenbergs.

Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden en wensen over en weer besproken en geïnventariseerd. Na deze eerste afspraak werken we de ideeën uit tot een schetsontwerp. Tijdens de vervolgafspraak wordt het een en ander doorgesproken en toegelicht. Hierbij kijken we o.a. naar de toegepaste ideeën en materialen, dit met behulp van foto’s van eerder gemaakte projecten en de te gebruiken materialen. Na dit gesprek werken we het ontwerp verder uit tot een 2D of tot een 3D ontwerp. Bij het uitgewerkte plan komt tevens een werkomschrijvende offerte voor de de aanleg van de tuin of project. De volgende fase is het plannen voor de realisatie van het ontwerp.

Hiernaast volgen enkele voorbeelden van tuinontwerpen die in 3D gemaakt zijn. Hier is te zien hoe de tekeningen opgebouwd zijn uit een 2D en een 3D laag zodat deze voor verschillende doeleinden goed te gebruiken is. Zo is de 3D tekening te gebruiken om de ruimtelijke indeling goed te zien en de 2D tekening voor de afmetingen tijdens de aanleg van de tuin.

Aanleg

- Ontwerp tot realisatie -

Na de ontwerp en offertefase gaan onze hoveniers aan de slag met het project. Op basis van de uitgewerkte werktekeningen en met bijbehorende werkomschrijvingen wordt het project gerealiseerd. We kunnen vrijwel alle voorkomende werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren, van sloopwerk tot afwerking van het project.

Wij staan garant voor een vakkundig gerealiseerd project. We beschikken over een uitgebreid machinepark van zowel motorische als elektrische gereedschappen, waardoor er optimaal gewerkt kan worden. De aanleg wordt begeleid door onze projectleider én ontwerper van jouw tuin waardoor dat wat bedoeld wordt in het ontwerp ook optimaal uitgevoerd wordt in werkelijkheid. Verder is er het streven een vaste uitvoerder op het project te hebben en aaneengesloten het project af te werken.

Voor voorbeelden van aangelegde tuinen bekijk onze afgewerkte projecten, en als je vragen hebt, neem gerust contact met ons op!

Onderhoud

- Het groeit en bloeit -

Alles wat groeit en bloeit heeft onderhoud nodig. Een goed onderhouden tuin geeft nog meer tuinplezier. En goed onderhoud bij een bedrijf zorgt voor een betere uitstraling.

Faassen Hoveniers heeft een team van vakbekwaam gediplomeerde onderhoudsmedewerkers met jarenlange ervaring die het onderhoud van jouw tuin of project perfect voor je kunnen verzorgen. In overleg kunnen wij je een professioneel tuinonderhoudsadvies geven. Het tuinonderhoud voeren wij uit voor bedrijven en particulieren.

Het tuinonderhoud kan gedaan worden op basis van een jaarcontract met een vast aantal onderhoudsbeurten, afgestemd op jouw tuin. Hierbij komt een van onze medewerkers bij je langs om te kijken wat de wensen zijn en zetten daarna alles op papier. Hierna ontvang je een passende offerte en een planning van de beurten die nodig zijn. Ons streven is om vaste medewerkers naar de projecten te sturen, zodat je een vast aanspreekpunt hebt, en weet wie er in jouw tuin is, mocht je bijvoorbeeld niet thuis zijn.

Incidenteel onderhoud

- Een vakman op locatie -

Incidenteel onderhoud kan natuurlijk ook. Als u bijvoorbeeld normaal altijd zelf uw tuinonderhoud uitvoert, maar toch een keer een vakman wil laten komen. U bespreekt dan eerst ter plaatse de gewenste werkzaamheden, en deze zullen wij dan vakkundig uitvoeren.

Het onderhoud kan ook bestaan uit onderhoudsbeurten. Dit betekent bijvoorbeeld onderhoudsbeurt in het voorjaar-, zomer en/of najaar, of initieel.

Snoei-werkzaamheden

Alle type planten: Vaste Planten, Struiken, Bomen, Hagen, Fruit.

Onkruid-beheersing

Elk type ondergrond: Border, Gazon, Bestrating, Half-verhadring.

Gazon-onderhoud

Elk type onderhoud: Maaien, Kanten snijden, Bemesten, Verticuteren, Beluchten, Bezanden, doorzaaien.

Bestrijding van ziekte en of aantasting

Denk aan: Schimmels, Insecten.